Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Samobor: Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018



Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επισκέφτηκαν την πόλη του Ζάγκρεμπ. Περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη του Ζάγκρεμπ Gornji Grad (Γκόρνι Γκραντ) με τα πανέμορφα μεσαιωνικά κτίρια.

Επισκεφτήκανε την κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ Trg Jelacica (Τριγκ Γιελάτσιτσα), την εκκλησία του Αγίου Μάρκου με τα πολύχρωμα κεραμίδια που σχηματίζουν το οικόσημο του Ζάγκρεμπ και της Κροατίας.

Θαυμάσανε το κτίριο του Κοινοβουλίου, το κτίριο του Πανεπιστημίου και το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου από το οποίο ξεκινά μια σειρά πάρκων με σιντριβάνια και πάρα πολλά λουλούδια.

Επισκεφτήκανε την κεντρική υπαίθρια αγορά, όπου υπήρχαν πάγκοι με παραδοσιακά προϊόντα και είδη από λεβάντα που είναι και το χαρακτηριστικό της Κροατίας.


Το απόγευμα έκαναν μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Gradna που διασχίζει το Samobor και στην κεντρική πλατεία όπου στεγάζεται και το δημαρχείο της πόλης.


Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Cyril and Methodius – 1000 Years of what Unites us and Divides us (Erasmus+KA2 2017-1-CZ01-KA219-035460_3 ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου